

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή τριών φορτίων νερού, τροφίμων και φαρμάκων στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις που ισοπέδωσαν συνοικίες στη Βηρυτό και άφησαν άστεγους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.
Ο στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Centcom), που καλύπτει το σύνολο της Μέσης Ανατολής, τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν για να τον ενημερώσει για την αποστολή της βοήθειας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του, τον διοικητή Μπιλ Έρμπαν.
Τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-17, που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και ιατρικά προϊόντα, είναι έτοιμα να αναχωρήσουν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου σε μια ανακοίνωση.
Ο στρατηγός ΜακΚένζι επισήμανε, επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεχίσουν αυτή τη βοήθεια στους Λιβανέζους κατά τη διάρκεια αυτής της “φρικτής τραγωδίας”, σε συνεργασία με τον λιβανέζικο στρατό, την πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο και την υπηρεσία διεθνούς βοήθειας των ΗΠΑ (USAid), σύμφωνα με το δελτίο τύπου.
Τουλάχιστον 137 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 5000 τραυματίστηκαν και δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι.
Σχετικά Νέα
Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στη Μ. Ανατολή
Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 50 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της.
Βουλγαρία: Απορρίπτει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης την πρόταση Ράντεφ για δημοψήφισμα για το ευρώ
Η Πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Νατάλια Κισέλοβα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του κράτους,.
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος. Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν»
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του προς καθολικούς επισκόπους της Μέσης Ανατολής, ο.