Λίβανος: Η βουλευτής που είχε εισβάλει σε τράπεζα ζητώντας πρόσβαση στις καταθέσεις της, έληξε την διαμαρτυρία της

Η λιβανέζα βουλευτής Σίνθια Ζαραζίρ έληξε την διαμαρτυρία που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα σε υποκατάστημα της τράπεζας Byblos στο βόρειο τμήμα της Βηρυτού, ζητώντας πρόσβαση στις καταθέσεις της προκειμένου να πληρώσει για μια επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

ΗΖαραζίρ εθεάθη να εξέρχεται από το υποκατάστημα της τράπεζας. Δεν είπε αν έλαβε πρόσβαση στα 8.500 δολάρια από τον τραπεζικό λογαριασμό της τα οποία ζητούσε.

Η διαμαρτυρία της έγινε την ώρα που αυξάνονται οι απόπειρες ληστείας από απελπισμένους πολίτες στον Λίβανο που επιθυμούν να πάρουν τις δικές τους καταθέσεις, οι οποίες είναι μπλοκαρισμένες εδώ και τρία χρόνια λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Πολλοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα και έκαναν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το υποκατάστημα της τράπεζας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τη βουλευτή, η οποία εισήλθε στο κτίριο συνοδευόμενη από δύο δικηγόρους, μέλη μιας ομάδας στήριξης των καταθετών.

«Η Σίνθια, που έχει λογαριασμό σε αυτή την τράπεζα, ζητεί το ποσό των 8.500 δολαρίων προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την οποία δεν καλύπτει η ασφάλεια υγείας της», δήλωσε η Νταρίν Νταντάσλι, μια ακτιβίστρια, σύμφωνα με την οποία η βουλευτής έχει ήδη αναγκαστεί να αναβάλει την επέμβαση λόγω έλλειψης χρημάτων.

Χθες Τρίτη σημειώθηκαν τέσσερις ληστείες σε τράπεζες του Λιβάνου, δύο από τις οποίες από ενόπλους που ζητούσαν πρόσβαση στις καταθέσεις τους.

Ο συνταξιούχος διπλωμάτης και επίτιμος πρόξενος της Ιρλανδίας Τζορτζ Σιάμ πραγματοποίησε καθιστική διαμαρτυρία σε υποκατάστημα τράπεζας σε προάστιο της Βηρυτού ζητώντας να του δοθούν οι καταθέσεις του. Τελικά κατέληξε σε συμφωνία με την τράπεζα.

Επίσης ένας συνταξιούχος αστυνομικός εισέβαλε σε τράπεζα και απαιτούσε να μεταφερθούν χρήματα στον γιο του που είναι φοιτητής στην Ουκρανία. Ο άνδρας συνελήφθη χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Οι τράπεζες στον Λίβανο ξανάνοιξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, λαμβάνοντας δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αφού έκλεισαν στις 16 του μήνα για μια εβδομάδα έπειτα από μια σειρά ληστειών από πελάτες που ήθελαν να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους που έχουν μπλοκαριστεί.

Εδώ και τρία χρόνια οι καταθέτες μπορούν να αποσύρουν συγκεκριμένα ποσά σε δολάρια ή λιβανέζικες λίρες, με το εθνικό νόμισμα να έχει χάσει περισσότερο από το 95% της αξίας του από την αρχή της κρίσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα