Λίβανος: Δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από ισραηλινό πύραυλο

Δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν και ένας άμαχος τραυματίστηκε όταν ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) έπληξε αυτοκίνητο στην περιοχή της Τύρου, στο νότιο τμήμα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Λιβανέζους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, πύραυλος αέρος-εδάφους που εκτοξεύτηκε από ισραηλινό UAV έπληξε αυτοκίνητο στον δρόμο που συνδέει την Κάνα με τη Ραμαντίγια, προκαλώντας τον θάνατο των επιβαινόντων. Ένας από τους δύο νεκρούς είναι – σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή – ο Αλί Φάουζι Αγιούμπ, μέλος της Χεζμπολάχ από την Τύρο και γιος του Φάουζι Αγιούμπ, ηγετικού στελέχους του κινήματος που σκοτώθηκε στη Συρία τον Μάιο του 2014.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τον θάνατο 465 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 293 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και 86 άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας. Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 24 άνθρωποι, δεκατέσσερις στρατιωτικοί και δέκα άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα