

Στρατοδικείο του Λιβάνου άσκησε επισήμως δίωξη σήμερα σε πέντε μέλη της Χεζμπολάχ και του συμμάχου της, του Κινήματος Αμάλ, για τη δολοφονία ενός Ιρλανδού, μέλους της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL), το 2022, όπως έγινε γνωστό από υψηλόβαθμη δικαστική πηγή.
Ο στρατιώτης Σον Ρούνεϊ, 23 ετών, σκοτώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου. Αυτή ήταν η πρώτη θανατηφόρα επίθεση εναντίον κυανόκρανων του ΟΗΕ στον Λίβανο από το 2015.
Η δικαστική πηγή είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο στρατοδίκης κατηγορεί τους πέντε για «εγκληματική ενέργεια» που οδήγησε στη δολοφονία του Ρούνεϊ και την απόπειρα δολοφονίας τριών άλλων στρατιωτών.
Ο ένας από τους πέντε κατηγορουμένους κρατείται, οι υπόλοιποι τέσσερις διαφεύγουν.
Τον Ιανουάριο οι δικαστικές αρχές είχαν ασκήσει δίωξη σε συνολικά επτά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ήταν και οι πέντε που κατονομάστηκαν σήμερα. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ότι πρόκειται για μέλη της Χεζμπολάχ και του Κινήματος Αμάλ.
Σχετικά Νέα
Το Ισραήλ εντείνει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα ενώ ο Τραμπ βρίσκεται στη Μ. Ανατολή
Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα στοίχισαν σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 50 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της.
Βουλγαρία: Απορρίπτει η Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης την πρόταση Ράντεφ για δημοψήφισμα για το ευρώ
Η Πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνοσυνέλευσης, Νατάλια Κισέλοβα, απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του κράτους,.
Julius Baer: Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων για ξέπλυμα χρήματος
Η Julius Baer διατάχθηκε να πληρώσει 4,4 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (5,2 εκατ. δολάρια), μετά.
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ αναπόφευκτος. Τα όπλα πρέπει να σιγήσουν»
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του προς καθολικούς επισκόπους της Μέσης Ανατολής, ο.