

Η λιθουανική κυβέρνηση ήρε την απαγόρευση της σιδηροδρομικής μεταφοράς εμπορευμάτων (που υπόκεινται σε κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας) προς και από τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε ότι η Λιθουανία θα έπρεπε να επιτρέψει στη Ρωσία τη διαμετακόμιση σκυροδέματος, ξυλείας και αλκοόλ – μέσω εδαφών της ΕΕ – στον ρωσικό θύλακα.
Τον περασμένο Ιούνιο, η Λιθουανία δεν επέτρεψε στη Ρωσία να στείλει σιδηροδρομικώς στο Καλίνινγκραντ εμπορεύματα που υπόκεινται σε κυρώσεις, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας που απείλησε με αντίποινα.
Εκπρόσωπος του λιθουανικού οργανισμού σιδηροδρόμων ανέφερε ότι ενημέρωσε τους πελάτες του πως μπορούν να στείλουν ξανά εμπορεύματα. «Είναι πιθανό κάποια αγαθά να μεταφερθούν ακόμη και σήμερα», δήλωσε ο Μάντας Ντουμπάουσκας στη λιθουανική τηλεόραση.
Αξιωματούχος του Καλίνινγκραντ εκτίμησε ότι περίπου 60 βαγόνια με τσιμέντο θα μεταφερθούν σύντομα στον ρωσικό θύλακα.
Το Καλίνινγκραντ βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και στη Λιθουανία, και είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη Ρωσία. Σύμφωνα με ρώσους αξιωματούχους, η απαγόρευση είχε επηρεάσει έως και τις μισές αποστολές εμπορευμάτων προς το Καλίνινγκραντ, αν και οι λιθουανικές αρχές υπολόγιζαν πως μόνο το 15% είχε πληγεί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μεξικό: Δολοφόνησαν σε live μετάδοση μία υποψήφια δήμαρχο και 3 άτομα κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης
Ένα θανατηφόρο περιστατικό που καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση, όταν μία υποψήφια δήμαρχος και τρία.
Συνάντηση Ερντογάν – Ρούτε — Bασικό θέμα στην ατζέντα οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο της Ουκρανίας
Συνάντηση με τονγενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
Νετανιάχου: «Ο στρατός του Ισραήλ θα μπει με όλη του την ισχύ στη Λωρίδα της Γάζας τις επόμενες ημέρες»
Μετά την επιστροφή του Αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ένταν Αλεξάντερ στο Ισραήλ, έπειτα από 19 μήνες.
Ταϊλάνδη: Τέλος στις έρευνες στο σημείο που κατάρρευσε ουρανοξύστης από το σεισμό
Η Ταϊλάνδη κήρυξε το τέλος της επιχείρησης έρευνας στο σημείο της Μπανγκόκ όπου κατέρρευσε.