Λινού: Να εμβολιαστούν άνευ όρων πρόσφυγες και μετανάστες

Για την ανάγκη εμβολιασμού των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι ζουν υπό άθλιες συνθήκες μίλησε στον ΑΝΤ1 η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

«Άνθρωποι που ζουν στην Ελλάδα, συχνά και υπό άθλιες συνθήκες, πρέπει, έχουν ή δεν έχουν χαρτιά, να εμβολιαστούν άνευ όρων, ιδίως καθώς έχουμε πολλούς μετανάστες που απασχολούνται και στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χρειάζεται έντονη εξειδικευμένη επικοινωνιακή προσπάθεια για να πειστούν όσοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, να δούμε γιατί φοβούνται και να υπάρχει μήνυμα για αυτούς. Να δούμε ποια είναι τα ερωτήματα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι και να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις. Το θέμα είναι και ποιος πρέπει να το πει αυτό: μπορεί να είναι ο παπάς του χωριού, ο πολιτικός αρχηγός ή ο επικεφαλής μιας οργάνωσης», τόνισε η κ. Λινού.

Σημείωσε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να υπάρξει το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους ανθρώπους στο σπίτι, που δεν μπορούν να μετακινηθούν».

Όπως είπε, σύμμαχος στην αντιμετώπιση του περιορισμού της πανδημίας είναι το καλοκαίρι, καθώς «η ακτινοβολία διευκολύνει να απενεργοποιηθεί πιο γρήγορα ο ιός, ενώ ο καιρός μας προδιαθέτει να είμαστε περισσότερο έξω που βοηθά στην μη μετάδοση του κορονοϊού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα