Λίμνη Κάρλα: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού – Απειλεί το Στεφανοβίκειο

Η ενημέρωση μετά τη δημοσιοποίηση της μελέτης του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, ότι η στάθμη του νερού στη λίμνη Κάρλα αντί να υποχωρεί, αυξάνεται, προκαλεί έντονη ανησυχία.

Αυτή η ανεπιθύμητη εξέλιξη έχει οδηγήσει σε κλιμάκωση των πλημμυρών σε όλες τις γειτονικές περιοχές, επηρεάζοντας κυρίως την Αεροπορική Βάση του Στρατού Ξηράς στο Στεφανοβίκειο.

Όπως ανέφερε και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «… ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες ώρες και στα βόρεια της Μαγνησίας στη λίμνη Κάρλα (αρχαία Βοιβηίς) όπου το ύψος των νερών ανεβαίνει συνεχώς και απειλεί να πλημμυρίσει ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις του θεσσαλικού κάμπου μεταξύ των νομών Μαγνησίας και Λάρισας.

Από την υπερχείλιση της Κάρλας,στην οποία κατευθύνονται πλέον τεράστιες ποσότητες υδάτων από τον πλημμυρισμένο Πηνειό,κινδυνεύουν άμεσα όλα τα παρακάρλια χωριά και ο πληθυσμός έχει ενημερωθεί για τους πιθανούς κινδύνους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο σε κίνδυνο βρίσκονται οι οικισμοί Σωτήριο,Νίκη,Μόδεστος,Καστρί και Αμυγδαλή της Λάρισας και οι κωμοπόλεις Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου,αλλά και τα Κανάλια στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τους ντόπιους κατοίκους ,αλλά και τους ειδικούς,η έκταση της πλημμυρισμένης λίμνης έφτασε στα επίπεδα του 1960 όταν είχε αρχίσει η αποξήρανσή της, που αποδείχθηκε αποτυχημένη και πενήντα χρόνια αργότερα άρχισαν οι προσπάθειες για την επαναφορά της με τη μορφή ελεγχόμενου μεγάλου ταμιευτήρα που εγκαινιάστηκε το 2018».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα