

Διορθωτικές κινήσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση και για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω», αυξάνοντας την κρατική επιδότηση από το 40% στο 60%, με στόχο να ανακαινιστούν και να διατεθούν στην αγορά για μακροχρόνια μίσθωση 12.500 παλιές κατοικίες που την τελευταία τριετία παραμένουν κλειστές.
«Το κόστος ανακαίνισης ενός διαμερίσματος παλιού, χωρίς να υπολογίζουμε την ενεργειακή ανακαίνιση ανέρχεται στα 180 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ενώ αν κάνουμε και ενεργειακή αναβάθμιση, αυξάνεται αυτό το κόστος από τα 180 ευρώ στα 400 ευρώ. Δηλαδή για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών μέτρων θα χρειαστούμε περίπου 40.000 ευρώ για να κάνουμε μια ριζική ανακαίνιση», τονίζει ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης.
Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι προς το παρόν περιορισμένο, καθώς έχουν υποβληθεί μόλις 1.551 αιτήσεις κι έχουν εγκριθεί οι 841.
Σχετικά Νέα
Επιδότηση της κατανάλωσης ρεύματος: Από σήμερα οι αιτήσεις των επιχειρήσεων
Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 12 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ https://www.power4business.deddie.gr για την υποβολή.
Κοινωνικός τουρισμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων, για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού.
Με Fitch και Scope ολοκληρώνεται ο γύρος αξιολογήσεων της ελληνικής οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2025
Μετά τις τρεις διαδοχικές αναβαθμίσεις της Ελλάδας, από Moody’s – DBRS τον Μάρτιο και.
Κερδίζει τους νέους το Youth Pass – Ξεπέρασαν τις 147.000 οι αιτήσεις
Μεγάλη είναι η απήχηση του Youth Pass στους νέους δικαιούχους, καθώς μέχρι στιγμής 147.130.