Λευκός Οίκος: Το νέο πακέτο στήριξης είναι μήνυμα πως οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό του ουκρανικού λαού

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ είναι έτοιμη να περάσει το νομοσχέδιο για την αποστολή πρόσθετης βοήθειας 40 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία στέλνοντας «ένα σαφές, δικομματικό μήνυμα στην Ουκρανία, στη Ρωσία και στον κόσμο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζονται τη δημοκρατία τους ενάντια Ρωσική επιθετικότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Η βοήθειά μας μέχρι σήμερα, μαζί με τις συνεισφορές των Συμμάχων και των εταίρων μας, ήταν κρίσιμη για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να κερδίσουν τη μάχη για το Κίεβο και να υπερασπιστούν τις ελευθερίες τους», είπε η Ψάκι.

«Οι πρόσθετοι πόροι που περιλαμβάνονται σε αυτό το νομοσχέδιο θα μας επιτρέψουν να στείλουμε περισσότερα όπλα, όπως πυροβολικό, τεθωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά, στην Ουκρανία. Και θα μας βοηθήσουν να αναπληρώσουμε το απόθεμά μας και να υποστηρίξουμε τα αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος του ΝΑΤΟ.» πρόσθεσε.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στη Βουλή με ευρεία δικομματική υποστήριξη με ψήφους 368-57. Η Γερουσία θα υιοθετήσει στη συνέχεια το μέτρο και μετά την έγκριση αναμένεται να υπογραφεί σε νόμο από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Όπως είπε χθες ο Πρόεδρος, δεν μπορούμε να αντέξουμε καμία καθυστέρηση σε αυτή τη ζωτικής σημασίας προσπάθεια», είπε η Ψάκι.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ηγεσία της Γερουσίας για να φέρουμε γρήγορα αυτό το νομοσχέδιο στο γραφείο του Προέδρου και να συνεχίσουμε να ρέει η βοήθεια στην Ουκρανία χωρίς διακοπή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα