Λευκός Οίκος: Τα βίαια ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία υπογραμμίζουν την ανάγκη να σταλεί βοήθεια

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα τα ρωσικά πλήγματα ευρείας κλίμακας που έπληξαν την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προτρέποντας τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να άρουν το “ασυγχώρητο” μπλόκο τους στην αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο.

“Καταδικάζουμε τις βίαιες ρωσικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον ουκρανικών πόλεων και πολιτικών υποδομών”, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου η Άντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για “τη μεγαλύτερη σειρά βομβαρδισμών που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού δικτύου μετά την έναρξη του πολέμου” τον Φεβρουάριο του 2022.

Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 90 πυραύλους και 60 καμικάζι ντρόουν εναντίον ενεργειακών υποδομών της χώρας, καταστρέφοντας “δεκάδες” εγκαταστάσεις και προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 5 ανθρώπων, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

“Είναι αναγκαίο να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με επιπλέον συστήματα αναχαίτισης στην αεράμυνα προκειμένου να τους επιτρέψουμε να υπερασπίζονται τον εαυτό τους εναντίον αυτών των επιθέσεων όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ζωές διακυβεύονται και κάθε περαιτέρω καθυστέρηση είναι ασυγχώρητη”, σημείωσε επίσης η Άντριαν Γουάτσον.

“Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να εγκρίνουν τον επιπλέον προϋπολογισμό για την εθνική ασφάλεια τώρα, ώστε να μπορέσουμε να παράσχουμε αυτόν τον ζωτικής σημασίας εξοπλισμό στην Ουκρανία”, συνέχισε η ίδια.

Μια επιπλέον βοήθεια προς το Κίεβο ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει μπλοκαρισμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και μήνες από τους Ρεπουμπλικανούς, που αρνούνται να την εξετάσουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα