Λευκός Οίκος: Προσπάθεια ενημέρωσης για την Αμερικανορωσίδα μπαλαρίνα που συνελήφθη στη Ρωσία

Σχετικά με την αναφερόμενη σύλληψη στη Ρωσία μιας μπαλαρίνας που έχει διπλή υπηκοότητα, ρωσική και αμερικανική, προσπαθεί να ενημερωθεί η κυβέρνηση Μπάιντεν, όπως δήλωσε σήμερα (20/02) ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Η κύρια υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα ότι συνέλαβε την μπαλαρίνα με την κατηγορία ότι διέπραξε κρατική προδοσία συγκεντρώνοντας χρήματα για την Ουκρανία, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στον κατάλογο των ξένων και διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων, των οποίων η δραστηριότητα χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητη στην επικράτεια της Ρωσίας συμπεριέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας, τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Europe/Radio Liberty.

Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

Νωρίτερα η Γενική εισαγγελία με απόφασή της, που έλαβε στις 2 Φεβρουαρίου του 2024, χαρακτήρισε «ανεπιθύμητη» τη δραστηριότητα της εταιρείας Radio Free Europe/Radio Liberty, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Αυτή τη στιγμή, στο μητρώο των «ανεπιθύμητων» υπάρχουν 142 οργανώσεις.

Στο μητρώο εντάσσονται οργανώσεις των οποίων η δραστηριότητα κατά την άποψη των ρωσικών αρχών, συνιστούν απειλή για τα θεμέλια της συνταγματικής τάξης, της ασφάλειας και της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

Η ένταξη στον κατάλογο σημαίνει ότι η οργάνωση απαγορεύεται να δραστηριοποιείται στη χώρα, ενώ στους Ρώσους πολίτες απαγορεύεται να συνεργάζονται μαζί της καθώς απειλούνται να διωχθούν ποινικά.

 

 

Πηγή    Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα