Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν είχε ειδοποιηθεί “εκ των προτέρων” για τον διορισμό ανεξάρτητου εισαγγελέα για τον Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είχε ειδοποιηθεί “εκ των προτέρων” για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να διορίσει έναν ανεξάρτητο εισαγγελέα προκειμένου να επιβλέπει τις έρευνες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, απορρίπτοντας κάθε έννοια “πολιτικοποίησης” της δικαιοσύνης.

“Ο πρόεδρος δεν ήταν ενήμερος. Δεν είχαμε ενημερωθεί. Δεν είχαμε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων”, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, που δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον διορισμό ανεξάρτητου εισαγγελέα για να ερευνήσει τον πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όταν ρωτήθηκε σε σχέση με τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ που κατήγγειλε μια “άδικη” απόφαση και τη “χειρότερη πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης” στην αμερικανική ιστορία, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι η προεδρία δεν “εμπλέκεται σε ποινικές έρευνες”.

“Ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πολιτικοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης”, πρόσθεσε, παραπέμποντας για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα