Η Ρωσία απέτυχε να αιτιολογήσει την κράτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας Wall Street Journalist Έβαν Γκέρσκοβιτς και η δίκη του στη Μόσχα είναι μια απάτη, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας Τζον Κίρμπι.
Ο Λευκός Οίκος “συνεχίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν” για την απελεύθερωση του Έβαν Γκέρσκοβιτς, η δίκη του οποίου άρχισε σήμερα στη Ρωσία, καθώς και ενός άλλου φυλακισμένου στη χώρα, του Πολ Γουίλαν, δήλωσε ο Κίρμπι.
“Ο Έβαν ποτέ δεν δούλευε για την αμερικανική κυβέρνηση. Ο Έβαν δεν είναι κατάσκοπος. Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα και ο Έβαν δεν θα έπρεπε ποτέ να συλληφθεί. Η Ρωσία απέτυχε να αιτιολογήσει τη συνεχιζόμενη κράτηση του Έβαν”, επανέλαβε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους. “Όπως και ο Αμερικανός Πολ Γουίλαν χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί”.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ