

Ο πλέον υψηλόβαθμος σύμβουλος για τη Μέση Ανατολή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι η απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς θα οδηγήσει σε αύξηση της παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας και σε σημαντική παύση στις μάχες στη Γάζα.
«Αν απελευθερωθούν οι όμηροι, θα δείτε μια σημαντική, σημαντική αλλαγή», δήλωσε ο Μπρετ ΜακΓκερκ στην σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια Διάλογος της Μανάμα (IISS Manama Dialogue) στο Μπαχρέιν.
Ο πρίγκιπας διάδοχος του Μπαχρέιν κάλεσε χθες, Παρασκευή, κατά την ομιλία του στη σύνοδο, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να απελευθερώσει γυναίκες και παιδιά από το Ισραήλ που κρατά ομήρους στη Γάζα και το Ισραήλ σε αντάλλαγμα να απελευθερώσει από τις φυλακές του γυναίκες και παιδιά από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, οι οποίοι, όπως σημείωσε, δεν είναι μαχητές.
Σχετικά Νέα
Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Έχω ορκιστεί να εξαλείψω τη Χαμάς
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο με τη Χαμάς μέχρι να πετύχει τρεις στόχους, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν.
ΗΠΑ: Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Οκλαχόμα
Ένας 59χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία.
Ιράκ: Τουλάχιστον 10 νεκροί και 14 τραυματίες σε βομβιστική επίθεση
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν από εκρήξεις βομβών και πυρά ενόπλων στην.
Στ. Κυριακίδου: Ανοίγει ο δρόμος για νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία ατα κρίσιμα φάρμακα
Ανοίγει ο δρόμος για νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα κρίσιμα φάρμακα υπογράμμισε η Επίτροπος.