

Εκπρόσωποι του επιτελείου της πρώην υποψηφίας για την προεδρία στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, προσέφυγαν στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να επικυρώσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 9ης Αυγούστου, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Λουκασένκο συγκέντρωσε ποσοστό 80% και η Τιχανόφσκαγια το 10%, τα οποία θεωρούν ως μη έγκυρα.
«Η προσφυγή κατατέθηκε και η απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας θα ληφθεί εντός τριών ημερών» δήλωσε ο εκπρόσωπος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass.
Υπενθυμίζεται ότι με το ίδιο αίτημα προσέφυγε και η πρώην υποψήφια για την προεδρία Άννα Κανοπάτσκαγια.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο υποσχέθηκε σήμερα ότι στις προσεχείς μέρες θα διευθετήσει την κατάσταση, η οποία διαμορφώθηκε στη χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου. Μιλώντας στην αγροτοβιομηχανική μονάδα ?Τζερζίνσκι? ο Λουκασένκο υποσχέθηκε να αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα τις επόμενες μέρες, όπως μετέδωσε το Reuters.
«Στο Μίνσκ και κάπου αλλού σε κάποιους αυτό δεν αρέσει. Είναι φυσικό. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησυχεί, είναι δικό μου πρόβλημα, το οποίο θα πρέπει να λύσω και το λύνουμε. Πιστέψτε με τις επόμενες μέρες θα το λύσουμε», δήλωσε ο Λουκασένκο, χωρίς να διευκρινίσει με ποιόν τρόπο θα το λύσει.
Ο ίδιος είπε ότι η κατάσταση στην χώρα έχει πολιτικοποιηθεί, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται καταστροφική και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε την καταστροφή της χώρας.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.