Λευκορωσία: Νέες διαδηλώσεις στο Μινσκ – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

Νέες ταραχές εκδηλώθηκαν την Κυριακή στο Μινσκ της Λευκορωσίας με τους διαδηλωτές να επιτίθενται ακόμα και σε αστυνομικό τμήμα.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα σε κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας την Κυριακή και πέταξαν πέτρες σε οχήματα υπηρεσίας , δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μινσκ Ιβάν Κουμπράκοφ.

«Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στην κεντρική συνοικία του Μινσκ. Άρχισαν να ρίχνουν πέτρες στο μεταγωγικό της υπηρεσίας ασφαλείας. Οι αστυνομικοί έλαβαν μέτρα για την πρόληψη των παράνομων ενεργειών και χρησιμοποίησαν μέσα ελέγχου των ταραχών και σωματική δύναμη», δήλωσε ο Κουμπράκοφ.

Χάρη σε αυτές τις ενέργειες, οι διαδηλωτές απέτυχαν να πάρουν τον έλεγχο του κεντρικού Μινσκ, πρόσθεσε.

Οι συμμετέχοντες στην επίθεση στο αστυνομικό τμήμα και τις ταραχές σε άλλες περιοχές της πόλης έχουν τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι «συνολικά, περίπου 120 άτομα έχουν συλληφθεί».

Δύο αξιωματικοί ασφαλείας υπέστησαν τραυματισμούς στην προσπάθεια να αποτρέψουν «τις παράνομες ενέργειες των συμμετεχόντων σε μια μη εξουσιοδοτημένη συγκέντρωση», σύμφωνα με τον Κουμπράκοφ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα