

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι το νέο Σύνταγμα της χώρας θα συνταχθεί μέχρι τα τέλη του έτους και στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα.
Υπενθυμίζεται πως η Λευκορωσία συγκλονίζεται από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου και τις κατηγορίες για νοθεία.
Όταν ρωτήθηκε για την ακριβή ημερομηνία του δημοψηφίσματος, ο Λουκασένκο είπε ότι θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης.
«Πιστεύω ότι μπορούμε να συντάξουμε ένα προσχέδιο μέσα σε έναν χρόνο. Και ότι θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους», είπε αποφεύγοντας εντούτοις να αποκαλύψει τι αλλαγές θα προταθούν.
Σχετικά Νέα
Πάπας Λεων ΙΔ’: Κύρια πρόκληση για την ανθρωπότητα η Τεχνητή Νοημοσύνη – Τι λέει για το όραμά του και την επιλογή του ονόματος
Να συνεχίσει ορισμένες από τις βασικές προτεραιότητες του Πάπα Φραγκίσκου υποσχέθηκε ο Πάπας Λέων.
Ανοικτοί πολιτιστικοί χώροι και δράσεις από τον δήμο Αθηναίων τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Μια σειρά από δράσεις ανακοίνωσε ο δήμος Αθηναίων για να τιμήσει τη Διεθνή Ημέρα.
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Η Μάργκοτ Φρίντλεντερ — επιζήσασα του ναζιστικού Ολοκαυτώματος και εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία.
ΝΑΤΟ: Ο Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι η Βορειατλαντική Συμμαχία παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα, αφού συντάχθηκε με ένα κάλεσμα.