

Το Μινσκ ανακοίνωσε ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο και η Άγκελα Μέρκελ συμφώνησαν στην έναρξη διαπραγματεύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης που μαίνεται στα σύνορα της ΕΕ και της Λευκορωσίας.
Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Λευκορωσίας συμφώνησαν «ότι το πρόβλημα στο σύνολό του επανέρχεται στο επίπεδο (των σχέσεων) Λευκορωσίας-ΕΕ και ότι αξιωματούχοι που ορίστηκαν από τα μέρη ξεκινούν άμεσα διαπραγματεύσεις», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Λουκασένκο, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
«Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί η επιθυμία προσφύγων να πάνε στη Γερμανία», συνεχίζει η ανακοίνωση.
Η σημερινή ήταν η δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία των τελευταίων δύο ηγετών μέσα στις τελευταίες τρεις μέρες.
«Τα μέρη κατέληξαν σε κάποια συνεννόηση για το πώς να ενεργήσουν και να προχωρήσουν για την επίλυση των υφιστάμενων ζητημάτων», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου του καθεστώτος Λουκασένκο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters
Σχετικά Νέα
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.