

Η αστυνομία συνέλαβε σήμερα την Λίλια Βλάσοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, με την αιτιολογία ότι συμμετείχε σε συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την άδεια των αρχών.
Όπως ανακοίνωσε ο Πάβελ Λατούσκο, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της Βλάσοβα. Ο ίδιος επισήμανε ότι η σύλληψή της έγινε πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Συντονιστικού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 31 Αυγούστου.
Αργότερα, μετά την σύλληψη της Βλάσοβα, η Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας κάλεσε σε ανάκριση τον εκπρόσωπο Τύπου του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης Αντόν Ροντένκοφ.
Ο Ροντένκοφ θα πρέπει να παρουσιασθεί αύριο στις 10.00 π.μ στην Ανακριτική Επιτροπή, αλλά όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό συμβούλιο δεν έγινε σαφές σε σχέση με ποια υπόθεση εκλήθη. Ωστόσο το πιθανότερο είναι να κλήθηκε σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την σύσταση του Συντονιστικού Συμβουλίου, η οποία έχει αναχθεί σε ποινική υπόθεση, καθώς οι αρχές της Λευκορωσίας έχουν ασκήσει στο Συντονιστικό συμβούλιο δίωξη βάσει άρθρου περί «εκκλήσεων για κατάληψη της εξουσίας».
Σχετικά Νέα
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.
Η Ισπανία υπόσχεται να επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ το 2025
Για αμυντικές δαπάνες 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) φέτος έκανε λόγο ο Ισπανός.