

Η αστυνομία της Λευκορωσίας πραγματοποίησε έρευνες στα γραφεία και τα σπίτια δημοσιογράφων και ακτιβιστών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τρίτη συνεχή ημέρα σημέρα, παρατείνοντας αυτό που σύμφωνα με ακτιβιστές είναι μια νέα καταστολή σε βάρος των αντιπάλων του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.
Το δίκτυο Nexta Live, που εδρεύει στην Πολωνία, μετέδωσε ότι μεταξύ των χώρων, στους οποίους πραγματοποιήθηκε έφοδος, ήταν το γραφείο του αμερικανικού Radio Liberty στην πρωτεύουσα Μινσκ. Η λευκορωσική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna-96 μετέδωσε ότι δύο δημοσιογράφοι του Radio Liberty βρίσκονταν υπό κράτηση.
Οι αρχές έχουν κλείσει μια σειρά από μη κρατικά μέσα ενημέρωσης και έχουν διακόψει τη λειτουργία οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις τον περασμένο Αύγουστο έπειτα από τις προεδρικές εκλογές, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση αμαυρώθηκαν από νοθεία. Ο Λουκασένκο, που βρίσκεται στην εξουσία από το 1994, αρνείται ότι έγινε εκλογική νοθεία.
Αστυνομικοί πήγαν σήμερα στα σπίτια δημοσιογράφου του πολωνικού τηλεοπτικού σταθμού Belsat και πολλών τοπικών δημοσιογράφων, όπως ανέφερε η Viasna-96.
Χθες και προχθές, αξιωματικοί ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνες σε περίπου 20 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και μέσων ενημέρωσης μεταξύ άλλων, θέτοντας υπό κράτηση πάνω από 15 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της Viasna-96.
Τις έρευνες και τις συλλήψεις στην πρώην σοβιετική δημοκρατία έχουν καταδικάσει πολιτικοί της Δύσης, διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, που βρίσκεται στη Λιθουανία.
Ποινές φυλάκισης
Η λευκορωσική δικαιοσύνη καταδίκασε σήμερα σε τουλάχιστον διετή φυλάκιση 11 φοιτητές και έναν καθηγητή πανεπιστήμιου για τη συμμετοχή τους την περασμένη χρονιά στις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Λουκασένκο, όπως ανέφερε η μκο Viasna.
Κατηγορούμενοι ότι συμμετείχαν σε γεγονότα «παραβιάζοντας κατάφωρα τη δημόσια τάξη» στο πανεπιστήμιό τους, καταδικάστηκαν σε δυόμισι έτη φυλάκισης, με εξαίρεση έναν φοιτητή που καταδικάστηκε σε 2ετή φυλάκιση, σύμφωνα με την ίδια μκο.
Σχετικά Νέα
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.
Ισραήλ: Ο επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας κατηγορεί τον Νετανιάχου για «προσωπική πίστη» – Νετανιάχου: «Λέει ψέματα»
Ο επικεφαλής των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας, του Σιν Μπετ, που παύθηκε από τον.
Τα σενάρια για τη διαδοχή του Πάπα Φραγκίσκου – Οι καρδινάλιοι που θεωρούνται επικρατέστεροι υποψήφιοι
Μια δημοφιλής ρήση στους κύκλους του Βατικανού είναι ότι αν «μπαίνεις σε ένα κονκλάβιο.