

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία, μητροπολίτης Ταντέους Κοντρουσέβιτς, δεν μπόρεσε να μπει σήμερα στη Λευκορωσία από την Πολωνία με το αυτοκίνητο, καθώς οι μεθοριακές αρχές στα σύνορα Πολωνίας –Λευκορωσίας του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα, επιτρέποντας μόνο την επιστροφή του αυτοκινήτου στο Μινσκ, με αποτέλεσμα ο μητροπολίτης να αναγκασθεί να παραμείνει σε πολωνικό έδαφος, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Διάσκεψης των καθολικών επισκόπων της Λευκορωσίας Γιούρι Σάνκο.
“Ο μητροπολίτης Κοντρουσέβιτς παρέμεινε στην Πολωνία, ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, επέστρεψε στο Μινσκ” δήλωσε ο Σάνκο, επισημαίνοντας ότι για το συμβάν έχει ενημερωθεί το Βατικανό, ενώ όπως είπε θα ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές οι λόγοι για τους οποίους αρνήθηκαν την είσοδο στη Λευκορωσία του μητροπολίτη.
Ο Σάνκο διευκρίνισε ότι ο μητροπολίτης έχει πολωνικό διαβατήριο και δεν είχε περιορισμούς για την είσοδο στη Λευκορωσία. Ο ίδιος είχε μεταβεί πρόσφατα στην Πολωνία όπου τελούσε λειτουργίες. Οι αρμόδιες συνοριακές αρχές δεν έδωσαν καμία εξήγηση προς το παρόν.
Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στη Λευκορωσία σε συνέντευξη που είχε δώσει στο πολωνικό χριστιανικό κανάλι TV Trwam, αναφερόμενος στο πώς βλέπει η Καθολική Εκκλησία τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Λευκορωσία, είχε πει ότι ο λευκορωσικός λαός “ωρίμασε ώστε να υπερασπισθεί τα δικαιώματά του και είναι πλέον μια άλλη γενιά” σε σχέση με αυτή που ήταν πριν από 26 χρόνια.
Νωρίτερα ο Κοντρουσέβιτς είχε καταδικάσει την βιαιότητα που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης εναντίον των διαδηλωτών.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.