

«Είμαστε το μόνο σοβαρό κεντρώο κόμμα, που είμαστε υπέρ του να έχει ο τόπος κυβέρνηση, είμαστε υπέρ του να παίξουμε ρόλο διαλλακτικό για τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».
Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η Ένωση Κεντρώων, εφόσον το κόμμα εισέλθει στη Βουλή και αν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου δεν αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Επειδή είμαστε κεντρώο κόμμα και δε θέλουμε να υπάρξει ακυβερνησία, θα εξετάζαμε την πιθανότητα παροχής ψήφου, χωρίς να παίρναμε υπουργεία, χωρίς αυτό που έκαναν ο Καμμένος, ο Κουβέλης, ο Καρατζαφέρης […] Θα δίναμε μία ψήφο, για να μην οδηγούμεθα συνέχεια σε εκλογές. Δεν μπορούμε να δηλώσουμε ότι θα οδηγούμε συνέχεια τη χώρα σε εκλογές, είμαστε υπέρ του σχηματισμού μιας βιώσιμης κυβέρνησης».
«Άρα», διευκρίνισε, «θα παράσχουμε ψήφο, υπό τον όρο τη υιοθέτησης των έντεκα σημείων προτάσεών μας που είναι αναρτημένες στο antidiaploki.gr –τα σημεία δεν αφορούν εμάς, αφορούν την κοινωνία, είναι κάθαρση της κοινωνίας και νοικοκύρεμα κοινωνικό και οικονομικό, άρα συμφέρουν τον τόπο αυτά που ζητούμε, όχι εμάς τους ίδιους».
Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των εκλογών ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Το διακύβευμα είναι να μην πάρει ψήφο ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ, αλλά να τιμωρηθούν και οι δύο. Να τιμωρηθεί και ο δικομματισμός και να οδηγηθούμε προς κυβερνήσεις συνασπισμού κομμάτων».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.