Λέσβος: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στην περιοχή Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου

Μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών με τις οποίες χρόνια τώρα πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στη Λέσβο και τα οποία έχουν περισυλλεγεί και τοποθετηθεί στην παλιά χωματερή της Μήθυμνας μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν σήμερα από το δήμο Δυτικής Λέσβου στην υπό επίταξη έκταση στην περιοχή Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Στην έκταση των 261 στρεμμάτων έχει προγραμματιστεί η κατασκευή της νέας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες. Ο δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να πάρουν σωσίβια από την παλιά χωματερή και να τα μεταφέρουν με τα Ι.Χ. τους στη συγκεκριμένη έκταση. «Να τα πάμε σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν έτσι με αυτά να διακοσμήσουν και την νέα δομή» ανέφερε ο κ. Βέρρος, κάνοντας γνωστό ότι όλα πλέον τα σωσίβια και οι βάρκες από τις νέες αφίξεις στη Λέσβο θα μεταφέρονται και θα τοποθετούνται στη συγκεκριμένη έκταση.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα, ο αποκλεισμός της περιοχής Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου από πολίτες και αυτοκίνητα αλλά και μηχανήματα του δήμου δυτικής Λέσβου. Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης – Καλλονής όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα