Λέσβος: Επτά κρούσματα στη νέα δομή του Καρά Τεπέ

Συνεχίζεται η εγκατάσταση προσφύγων στον νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Επτά θετικά κρούσματα «έδωσαν» τα πρώτα τεστ για κορονοϊό.

Επτά πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 300 που εξετάσθηκαν χθες κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.  Δύο από αυτούς, μάλιστα, ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας.

Στο σύνολό τους τέθηκαν σε καραντίνα σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στον Καρά Τεπέ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, και όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1.000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες.

Η διαδικασία

Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται.

Στη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον νέο ιό.  Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 λεπτά περίπου καθώς χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές.

Τέλος, οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

Ακόμη τέσσερα κρούσματα στο νησί χθες

Σημειώνεται πως άλλα τέσσερα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη Λέσβο το περασμένο 24ωρο, δηλαδή από προχθες το απόγευμα μέχρι το Σαββάτο το απόγευμα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Δεν είναι γνωστό αν αυτά αφορούν σε αιτούντες άσυλο ή κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα δε με το stonisi.gr, από τις 12 Αυγούστου και μέχρι σήμερα, το νησί μετρά 174 περιστατικά, συνολικά.

Σχετικά Νέα