Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούλ 11th, 2016

Leshia Evans: Η γυναίκα σύμβολο που δεν φοβήθηκε τους αστυνομικούς

Μια νεαρή γυναίκα στέκεται ακίνητη στη μέση ενός δρόμου στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα. Δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Βρίσκεται όμως εκεί εκεί για να διαμαρτυρηθεί για την υπερβολική βία της αστυνομίας, συμμετέχοντας στην πορεία για το «Black Lives Matter».

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έφοδο εναντίον των διαδηλωτών που προσεγγίζουν το μπλόκο και ενώ οι περισσότεροι οπισθοχωρούν εκείνη παραμένει εκεί. Κοιτά στα μάτια τους αστυνομικούς, που είναι οπλισμένοι σαν αστακοί.

Από το Σάββατο το βράδυ, η φωτογραφία της νεαρής γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας συγκίνηση αλλά και θαυμασμό. «Υπάρχουν φωτογραφίες που όταν τις δεις, δεν μπορείς μετά να τις ξεχάσεις. Δεν μπορείς μετά να κάνεις πως δεν τις έχεις δει ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά το Atlantic.com.

Η Leshia Evans μπροστά στους πάνοπλους αστυνομικούς
Η Leshia Evans μπροστά στους πάνοπλους αστυνομικούς

Σύμφωνα με την Dailymail.com, η γυναίκα ονομάζεται Leshia Evans και είναι μόλις 28 ετών. Μητέρα ενός παιδιού, είναι νοσοκόμα στο επάγγελμα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία της χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως η εικόνα που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την ταραχώδη περίοδο που διανύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo