

Ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Χάμιλτον Μουράο προσκάλεσε τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο να επισκεφθεί τον Αμαζόνιο για να δει από κοντά την πραγματικότητα της κατάστασης εκεί, την ώρα που η βραζιλιάνικη κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με επικρίσεις για την καταστροφή στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου.
Ο Μουράο κάλεσε τον ντι Κάπριο, έναν προασπιστή του περιβάλλοντος, να πάει μαζί του προσωπικά σε ένα ταξίδι στις απομακρυσμένες περιοχές του δυτικού Αμαζονίου, κοντά στην πόλη Σάο Γκάμπριελ ντα Κατσοέιρα.
«Θα ήθελα να προσκαλέσω τον πιο πρόσφατο επικριτή μας, τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, να έρθει μαζί μου στο Σάο Γκάμπριελ ντα Κατσοέιρα σε μια 8ήμερη περιοδεία στη ζούγκλα μεταξύ του αεροδρομίου Σάο Γκάμπριελ και του αυτοκινητόδρομου Κουκούι», είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ ο Μουράο.
«Θα μάθει με κάθε μεγάλη λακούβα που θα πρέπει να περάσει ότι ο Αμαζόνιος δεν είναι επίπεδη γη, για να κατανοήσει καλύτερα πως είναι η κατάσταση σε αυτήν την τεράστια περιοχή».
Πέρυσι, καθώς ο Αμαζόνιος βρέθηκε στο έλεος καταστροφικών πυρκαγιών που προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή, ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου κατηγόρησε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ότι είχε χρηματοδοτήσει τις φωτιές στην περιοχή, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, με τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό, να έχει αρνηθεί κάθε κατηγορία.
Σχετικά Νέα
Διεθνής Αμνηστία: Ο στρατός της Ουγκάντας παραβιάζει το εμπάργκο όπλων στο Νότιο Σουδάν
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απαραίτητο να προχωρήσει στην ανανέωση και.
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.