

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 ότι τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών αποτελούν ένα «δημοκρατικό σοκ», όμως ο ίδιος θεωρεί αβάσιμο τον φόβο ότι η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη.
Ο Λεμέρ σημείωσε ότι η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν παραμένει η μεγαλύτερη στο κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας να προσεγγίσει άλλους πολιτικούς αντιπάλους οι οποίοι συμμερίζονται τις ίδιες ιδέες.
Τα πρώτα αποτελέσματα, που δίνουν στην προεδρική παράταξη μόνο σχετική πλειοψηφία, δεν καθιστούν ακυβέρνητη τη Γαλλία όμως «η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη» τόνισε.
Ο Λεμέρ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε «να τα πάει καλύτερα» σε ό,τι αφορά την προστασία της αγοραστικής δύναμης και τόνισε ότι «τώρα θα πρέπει να ενεργήσει γρηγορότερα».
Όλα θα εξαρτηθούν από «το αίσθημα ευθύνης» των άλλων πολιτικών παρατάξεων, υποστήριξε ο υπουργός, καλώντας όλους όσους αυτοχαρακτηρίζονται φιλοευρωπαίοι και ανησυχούν για την προστασία του περιβάλλοντος να βοηθήσουν την κυβέρνηση. Τα θέματα της ασφάλειας, της Ευρώπης και της κλιματικής αλλαγής θα καθορίσουν ποιους θα προσεγγίσει η προεδρική παράταξη για να σχηματίσει πλειοψηφία, εξήγησε.
Σχετικά Νέα
Νορβηγία: Έληξε η απεργία στις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου
Έληξε η απεργία στον ενεργειακό τομέα της Νορβηγίας έπειτα από παρέμβαση της κυβέρνησης της.
Τουρκία: Δακρυγόνα και 36 συλλήψεις σε πορεία Υπερηφάνειας στην Άγκυρα
Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να σταματήσει μια.
Νέο mass shooting στις ΗΠΑ: Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες σε υπαίθριο πάρτι στην Ιντιάνα
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν σε ένα νέο περιστατικό με.
Ισπανία: Τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο – Αιτία η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών
Η αποδέσμευση σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τις ένοπλες δυνάμεις της Ισπανίας προκάλεσε εντάσεις.