Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Απρ 13th, 2016

Le Figaro:H Ελλάδα «κηρύττει πόλεμο» στους δανειστές

fjgjTη στάση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της αναφέρεται δημοσίευμά της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro λέγοντας πως πολλά είναι τα σημεία τριβής μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.

«Στην πραγματικότητα, πολλά είναι τα σημεία για τα οποία ερίζουν για τις  δύο πλευρές, με πρώτο τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σε ανακοίνωση που έστειλε το υπουργείο, επεσήμανε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν προκειμένου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές σε κάποιες λεπτομέρειες, ενώ στα βασικά θέματα έχουν ήδη βρει κοινό έδαφος.

Στην πραγματικότητα, όμως τα σημεία διαφωνίας φαίνονται πιο πολλά, ξεκινώντας από την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι πιστωτές ζητούν μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 50% κάτι που το αρνείται η κυβέρνηση. Ίδια είναι και η φιλοσοφία για την φορολογική μεταρρύθμιση» αναφέρεται στο κείμενο.

Στο άρθρο επισημαίνεται πως «για να είναι σίγουρος ότι θα ακουστεί, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως θα καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα δύο νομοσχέδια, το ένα σχετικά με τις συντάξεις και το άλλο για τη φορολογική μεταρρύθμιση» χωρίς, όμως, να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή χωρίς την επικύρωση των πιστωτών.

Η Le Figaro θεωρεί πως  έτσι η Ελλάδα «κηρύττει πόλεμο» προς τους δανειστές και αυτός είναι ο λόγος που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αναζητώντας συμμάχους.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo