

Το Κίνημα της 23ης Μαρτίου (Μ23), η ένοπλη αντικυβερνητική οργάνωση που στηρίζεται από τη Ρουάντα, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταλάβει την Γκόμα, τη μεγαλύτερη πόλη στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στις 3.00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), καλώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις να καταθέσουν τα όπλα.
«Δώσαμε (στις ένοπλες δυνάμεις της ΛΔ του Κονγκό) διορία 48 ωρών για να καταθέσουν τα όπλα. Το τελεσίγραφο έχει ήδη λήξει, για αυτό λέμε ότι μπορούν να καταθέσουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους στη MONUSCO», την αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα, είπε ο Γουίλι Νγκόμα, ένας εκπρόσωπος των ανταρτών.
«Θα πάρουμε την πόλη Γκόμα μετά τις 3.00 το πρωί», πρόσθεσε.
Σχετικά Νέα
Φρίντριχ Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας – H Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε την χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Βολιβία: Δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο πρόεδρος Άρσε
Ο πρόεδρος της Βολιβίας, ο Λουίς Άρσε, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.