Λαβρόφ: Η Μόσχα θα απαντήσει αναλόγως στις κυρώσεις σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβόρφ, επεσήμανε σήμερα, Τετάρτη, πως η Μόσχα είναι έτοιμη να απαντήσει σε όποια κύρωση της επιβληθεί αναφορικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η Μόσχα θα απαντήσει σε όποιου είδους κύρωση αποφασιστεί κατά της Ρωσίας σχετικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Η δήλωση έρχεται αφότου η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να επέβαλε κυρώσεις σε έξι αξιωματούχους και έναν οργανισμό από τη Ρωσία σε σχέση με την υπόθεση Ναβάλνι.

Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν προ ημερών την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για «τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκα Χαάβιστο.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πέτυχαν πολιτική συναίνεση σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε σχέση με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι», σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως αναμένεται η κατάρτηση της λίστας με τις κυρώσεις.

Ο Λαβρόφ είχε τοποθετηθεί τότε καταγγέλλοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί ενεργά το μονοπάτι των Ηνωμένων Πολιτειών στηριζόμενη όλο και περισσότερο στις απειλές και τις κυρώσεις. Έχουν καθιερωθεί δύο μηχανισμοί για την τιμωρία όσων χρησιμοποιούν χημικά όπλα -σύμφωνα με την ΕΕ- και εκείνων που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα – πάλι σύμφωνα με την ΕΕ».

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου είχαν βρει ίχνη του Νοβιτσόκ στο σύστημα του Ναβάλνι, ενώ η Μόσχα τόνισε ότι το Βερολίνο δεν διαθέτει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν τοξικές ουσίες το σώμα του αντιπολιτευόμενου.

Σχετικά Νέα