Λάρισα: Μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Με μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση και την πορεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου τιμήθηκε η 50η επέτειος στη Λάρισα.

Φορείς, συνδικάτα, φοιτητές, μαθητές και απλός κόσμος συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία, άκουσαν τις ομιλίες και συμμετείχαν στην πορεία, με τη σημαία της Παλαιστίνης στην κεφαλή.

Λάρισα: Μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο
Στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Δημήτρης Τζιμούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

“Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες της νεολαίας και των εργατών και γράφτηκε η ιστορία της εξέγερσης. Εκεί βρίσκεται η δύναμη μας, στην οργάνωση, στην συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα. Εκεί όπου συναντηθήκαμε στους μεγάλους αγώνες για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, για τα μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων, αγώνας για την υπογραφή και την εφαρμογή των ΣΣΕ, για τα μέτρα ουσιαστικής στήριξης από την ακρίβεια, για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας, ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών”.

Λάρισα: Μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο
Ο κ. Τζιμούλης αναφέρθηκε, επίσης, στην “εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρόνου Ρομά, πριν λίγες ημέρες, ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος, δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό να εκπυρσοκροτεί το όπλο του αστυνομικού και να δολοφονεί παιδιά, έχουμε τώρα τελευταία πολλά θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, με ευθύνες της κυβέρνησης. Να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και να βρίσκονται.
Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται δυστυχώς τη στιγμή που συνεχίζεται και εντείνεται η σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λάου, που βρίσκεται σε κατοχή εδώ και 75 χρόνια από το Ισραήλ, με την ανοχή και την στηρίξει των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την εμπλοκή και της δικής μας χώρας σε αυτό το έγκλημα. Να εξισώσουν τον θύτη με το θύμα, να δολοφονούνται καθημερινά παιδιά, γυναίκες, άμαχοι, να βομβαρδίζονται νοσοκομεία στο όνομα της τρομοκρατίας“.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα