Λάρισα: «Μαϊμού» υπάλληλοι τράπεζας άρπαξαν 5.000 ευρώ

Ζευγάρι υπερήλικων τυφλών στον Αμπελώνα στη Λάρισα έπεσε θύμα καλοστημένης παγίδας απατεώνων, οι οποίοι υποδυόμενοι τους υπαλλήλους τράπεζας κατάφεραν να αρπάξουν 5.000 ευρώ και κοσμήματα.

Όλα συνέβησαν όταν οι απατεώνες εκμεταλλευόμενοι την αναπηρία του ζευγαριού χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους τράπεζας το έπεισαν ότι θα λάμβανε το ποσό των 12.000 ευρώ σαν επιστροφή, από καταθετήριο συμβόλαιο του γιου του στη συγκεκριμένη τράπεζα, με την προϋπόθεση να προκαταβάλουν εκείνοι το ποσό των 1.000 ευρώ για τα έξοδα που απαιτούνταν.

Προκειμένου να γίνουν πιο πιστευτοί, τηλεφώνησαν και σε συνεργό τους, που προσποιήθηκε τον γιο του ζευγαριού και ο οποίος ζήτησε από τους ηλικιωμένους δήθεν γονείς του να δώσουν τα χρήματα. Ο τυφλός υπερήλικας με απώλεια όρασης τουλάχιστον 90% έδωσε αρχικά στους απατεώνες το ποσό των 350 ευρώ που είχε στο τραπέζι του σπιτιού λέγοντάς τους ότι δεν έχει άλλα χρήματα στο σπίτι.

Ωστόσο εκείνοι άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί με αποτέλεσμα να βγάλει μέσα από μία κρύπτη ένα δοχείο στο οποίο υπήρχαν τουλάχιστον 5.000 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία άρπαξαν οι δράστες.

Όταν ο ζευγάρι ηλικιωμένων κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, ειδοποίησε την Αστυνομία. Αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απατεώνων, αξιοποιώντας κάθε δυνατή πληροφορία που έχουν στη διάθεσή τους.

Πηγή: Espresso

Σχετικά Νέα