Λάμπρου: Η υποψηφιότητά μου συμβολίζει πράγματα τα οποία η ΝΔ και η δεξιά μισούν

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «ΕπιΚοινωνία» με τη δημοσιογράφο Θεοδώρα Αυγέρη, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Ελπιδοφόρο ότι μαθητές και μαθήτριες δημιουργούν κίνημα στην Ευρώπη για το τεράστιο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.
  • Η υποψηφιότητά μου ως ευρωβουλευτή έχει κάποια αξία, αν σκεφτώ ότι συμβολίζει πράγματα τα οποία η Ν.Δ. και η δεξιά μισούν, όπως τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, τους φτωχούς, τους ρομά, τους ΛΟΑΤΚΙ, τους ανάπηρους, ό,τι δεν είναι λαμπερό και δεν αφορά τον πλούτο. Η υποψηφιότητά μου έχει ισχυρό συμβολισμό από τον δρόμο και τα κινήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή.
  • Τα δικαιώματα των φυλακισμένων αφορούν όλους και όλες χωρίς καμία εξαίρεση. Ο σωφρονιστικός κώδικας -που προϋπήρχε, δεν ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ- προβλέπει ισονομία και ο κατούμενος ή η κρατούμενη στερείται μόνο της ελευθερίας. Δεν θα ξαναγυρίσουμε στο Αλκατράζ και στο Εξπρές του Μεσονυχτίου, δεν θα το αφήσουμε, γιατί υπάρχει κόσμος που έχει διαφορετική αντίληψη.
  • Τραγική στιγμή η συνάντηση του κ. Κουρουμπλή με τον κήρυκα του μίσους, Αμβρόσιο, τον εκφραστή του σκοταδισμού.
  • Άνθρωποι με διαφορετική προέλευση και διαφορετικές διαδρομές δίνουμε τη μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Συνυπάρχουμε στη μάχη ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό, ενάντια στη λιτότητα με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων.
  • Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσε να πάει πιο γρήγορα, όπως και οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής υποστηρίζουν. Αν και θέλουμε την καταδίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, θα ήταν λάθος μια τόσο μεγάλη δίκη να μη είναι μια απολύτως δίκαιη δίκη.

Σχετικά Νέα