Λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη: Το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού

Τελευταία μέρα σήμερα του λαϊκού προσκυνήματος στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ταξιδέψει στην Κρήτη, το νησί που θα γίνει η τελευταία κατοικία του μεγάλου συνθέτη. Το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει έως τις 14:00.

Σήμερα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η σορός του θα φτάσει αύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 7:30 στο λιμάνι της Σούδας. Θα γίνει αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων και θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκήνυμα. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Ηακτοπλοϊκή εταιρεία «Μινωικές Γραμμές», συμμετέχοντας στο πανελλήνιο πένθος για την απώλεια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, προσφέρει έκπτωση 50% για το Σεπτέμβριο στα εισιτήρια των επιβατών που θα θελήσουν να ταξιδέψουν στη γραμμή των Χανίων με το «Κύδων Παλάς», προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο συνθέτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα