Λαϊκές αγορές: Ανοιχτές ξανά από σήμερα τα Σαββατοκύριακα

Η επαναλειτουργία αφορά τις περιοχές όπου είχε τεθεί σε αναστολή η λειτουργία τους τα Σαββατοκύριακα – Τι προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε στην απόφαση για επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών από σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις περιοχές των οποίων είχε τεθεί σε αναστολή η λειτουργία τους τα Σαββατοκύριακα. Πχ Χαλκιδική, Εύβοια κλπ».

Τα μέτρα που ισχύουν για πωλητές
Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές είναι τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.

Κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα, οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Στο πλαίσιο του οριζόντιου μέτρου «μάσκα παντού», η μάσκα είναι υποχρεωτική τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους πωλητές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα