

Τα ρίσκα για νέα άνοδο του πληθωρισμού είναι αυξημένα, αντανακλώντας την πιθανότητα περαιτέρω διαταραχών στις ενεργειακές προμήθειες, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, σε ομιλία της σε Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
H ίδια τόνισε ότι τα ρίσκα αυτά αναμένεται να οδηγήσουν χαμηλότερα την ανάπτυξη.
«Αναμένουμε ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν περαιτέρω στις επόμενες συνεδριάσεις για να περιοριστεί η ζήτηση και να αποτραπεί ο κίνδυνος επίμονης ανοδικής αναθεώρησης των πληθωριστικών προσδοκιών» πρόσθεσε.
Η κα. Λαγκάρντ κάλεσε παράλληλα τις κυβερνήσεις να περιορίσουν τις επιδοτήσεις στα τρόφιμα και την ενέργεια.
«Είναι σημαντικό η δημοσιονομική στήριξη που χρησιμοποιείται για την προστασία των νοικοκυριών από τον αντίκτυπο των υψηλότερων τιμών να είναι προσωρινή και στοχευμένη» υπογράμμισε. «Αυτό περιορίζει τον κίνδυνο άσκησης πληθωριστικών πιέσεων» τόνισε.
Σχετικά Νέα
Κίνα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι «ένα σημαντικό βήμα» για την αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Η Κίνα θεωρεί ότι οι πρώτες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ που ξεκίνησαν σήμερα.
Πάπας Λέων 14ος: Το παρασκήνιο του ιστορικού Κονκλάβιου – Το φαβορί που προηγούνταν αλλά εγκατέλειψε και ο ασιατικός «εμφύλιος»
Ο Πάπας Λέων 14ος – ο πρώτος Αμερικανός Ποντίφικας στην ιστορία – έπιασε πολλούς.
Θρήνος στην Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 20 τραυματίες σε καραμπόλα στο Τσανάκαλε
Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Τσανάκαλε – Εζίν στην Τουρκία, όπου επιβατικό λεωφορείο,.
ΕΕ: Τον «σκιώδη στόλο» του Πούτιν στοχεύει το προτεινόμενο 17ο πακέτο κυρώσεων
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, παρουσίασε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της.