Λαγκάρντ: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τις μισθολογικές εξελίξεις

Τα τελευταία στοιχεία για τις μισθολογικές εξελίξεις στη ζώνη του ευρώ είναι καθησυχαστικά, αν και κάποια επιπλέον στοιχεία από τις αρχές του 2024 θα δώσουν επίσης πολύτιμες πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ.

“Τα στοιχεία για τις μισθολογικές εξελίξεις το δ’ τρίμηνο είναι προφανώς ενθαρρυντικά”, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γάνδη του Βελγίου την Παρασκευή. “Το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι πιο σίγουρο ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού που παρατηρούμε θα είναι βιώσιμη και θα μας οδηγήσει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%”, πρόσθεσε.

“Υπάρχουν πολλοί τομείς και εργαζόμενοι που καλύπτονται από διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2024 και νομίζω ότι αυτοί οι αριθμοί θα είναι – ειδικά αν παραμείνουν ενθαρρυντικοί – σημαντικοί για να αξιολογήσουμε πώς προχωράμε προκειμένου να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη”.

Ερωτηθείσα εάν η ΕΚΤ θα μπορούσε να κινηθεί πριν την αμερικανική Federal Reserve, η Λαγκάρντ τόνισε την ανεξαρτησία του ιδρύματός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα