

Στη μεταναστευτική πίεση που εξακολουθεί να υφίσταται η Ελλάδα, έκανε ειδική τοποθέτηση ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, σε συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα (UNCHR), Μαρία Κλάρα Μαρτίν.
«Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί τις απορρέουσες υποχρεώσεις της από την Κοινή Δήλωση του 2016», τόνισε ο κ. Οικονόμου, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, ενώ σημείωσε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε., προσβλέποντας στην συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυσή της. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, επισημαίνοντας την σημαντική συνδρομή της χώρας μας στο ζήτημα της υποδοχής και φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων, γενικώς, το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε., με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Από την πλευρά της, η επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, εισαγωγικά σημείωσε τις θετικές εντυπώσεις της από την συνεργασία της με αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας πρόσφατη εκπαίδευση που παρείχε το Γραφείο σε προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα μετανάστευσης. Επίσης, σημείωσε την πρόθεσή της για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, σε όλο το εύρος των ζητημάτων διαχείρισης του μεταναστευτικού.
Στην συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος του υπουργού, Σοφία Σταματέλλη. Επίσης, συμμετείχαν οι συνεργάτες της επικεφαλής του Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, Καλλιόπη Στεφανάκη και Αντριάνο Σιλβέστρι.
Σχετικά Νέα
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.