Λ. Αυγενάκης: Εξετάζονται φοροαπαλλαγές σε χορηγίες ερασιτεχνικού αθλητισμού

Την καθιέρωση φοροαπαλλαγών για χορηγίες-δωρεές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δηλαδή σε σωματεία, Ομοσπονδίες κ.λπ., εξετάζει το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης.

«Εξετάζουμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, την καθιέρωση φοροαπαλλαγών για χορηγίες–δωρεές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό Σωματεία, Ομοσπονδίες», είπε ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στις Προγραμματικές Δηλώσεις στην Βουλή αποφεύγοντας να δώσει παραδείγματα ή να εξειδικεύσει.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα έργα υποδομής στον χώρο του αθλητισμού λέγοντας πως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ώστε, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και τους λοιπούς φορείς, να προχωρήσουν γρήγορα, χωρίς καθυστερήσεις, η ανέγερση, η αποπεράτωση και ο εκσυγχρονισμός αθλητικών εγκαταστάσεων.

«Να εξεταστεί και να προωθηθεί, για παράδειγμα, ο βαθμός ωριμότητας των έργων στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η ανακαίνιση σε εκείνο του Άρη και οι προϋποθέσεις έναρξης εκείνων του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και του ΠΑΟΚ στην Τούμπα», υπογράμμισε. Και συμπλήρωσε πως «ήδη ξεμπλοκάραμε το ζήτημα της χρηματοδότησης για τις εργασίες αναβάθμισης του Παγκρήτιου Σταδίου, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με κλιμάκιο των FIFA/UEFA. Αντίστοιχες συνεργασίες θα κάνουμε το αμέσως επόμενο στάδιο με όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, από Σεπτέμβρη που αναλαμβάνουν, με στόχο την αξιοποίηση όλων των εργαλείων χρηματοδότησης».

Σε ό,τι αφορά τους «προ-συνεννοημένους αγώνες», ο Λ. Αυγενάκης υπογράμμισε πως «το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Δεν μπορούμε να το αγνοούμε ή να το βάζουμε κάτω από το χαλί».

«Πρέπει να δούμε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και όχι να προβαίνουμε σε αυθαίρετες γενικεύσεις», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Και τόνισε πως «σε συνάντηση με κλιμάκιο των FIFA/UEFA, συζητήσαμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν συναντήσεις με την ΕΠΟ, τις Λίγκες και όλα τα Προεδρεία των ΠΑΕ για να υπάρξει από κοινού πρωτοβουλία».

Μ. Ντ.

Πηγή: capital.gr

Σχετικά Νέα