

Έτοιμες είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ύστερα από παρά πολλές συσκέψεις το σχέδιο έχει κλειδώσει και οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο.
Όπως φαίνεται τα μέτρα «κλείδωσαν» στην σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως έχει ήδη τονιστεί και από κυβερνητικά στελέχη η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι οριζόντια, δηλαδή θα αφορά όλους τους πολίτες.
Προωθείται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος από τον Ιούνιο, με το κράτος να επιδοτεί πλήρως ή μέρος του κόστους αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μπει ψαλίδι στους υπέρογκους λογαριασμούς που έχουν φέρει τους πολίτες σε απόγνωση.
Επιπλέον, ειδικά για τα ευάλωτα νοικοκυριά, συζητείται να συνεχιστεί η υπάρχουσα επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος.
Παράλληλα στο τραπέζι βρίσκεται για συζήτηση πρόταση για αναδρομικότητα της εφαρμογής του εθνικού σχεδίου από τις αρχές του έτους.
Το εθνικό σχέδιο αναμένεται, σε πρώτη φάση να έχει εξάμηνο ορίζοντα, δηλαδή ως τον Δεκέμβρη του 2022, και εφόσον χρειαστεί να επεκταθεί τον Μάρτιο του 2023. Το κόστος υπολογίζεται στα 4 δις και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.
Σχετικά Νέα
Rebranding, τεχνολογία & κερδοφορία: Η νέα πορεία της Attica Bank
Σε τροχιά δυναμικής επανεκκίνησης έχει εισέλθει η Attica Bank, η οποία προχωρά σε ριζική.
ΑΑΔΕ: Τελεσίγραφο σε μεγαλοοφειλέτες- Δεύτερη ευκαιρία έως 20/6
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εκπέμπει σαφές μήνυμα προς εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με.
Υπό την ελληνική προεδρία, το ΣΑ του ΟΗΕ συζητεί την άρση κυρώσεων στη Συρία
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 21 Μαΐου για την τακτική μηνιαία ενημέρωση σχετικά με τη Συρία,.
Κάλας: Η Ε.Ε. αίρει τις οικονομικές κυρώσεις στη Συρία
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας δήλωσε την Τρίτη ότι.