Κυβέρνηση: Προβλέψιμος ο Τσίπρας– Η κίνηση του αρχηγού της αντιπολίτευσης

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Προβλέψιμη κίνηση» που «κάθε άλλο παρά αιφνιδίασε την κυβέρνηση» χαρακτηρίζουν την κατάθεση της πρότασης μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του ολοένα και να πέφτουν, όπως επισημαίνουν.

Μάλιστα, απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ως μία «πρώτης τάξεως ευκαιρία για συζήτηση» εφ’ όλης της ύλης.

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο επιχειρεί μια κίνηση εντυπωσιασμού, απολύτως προβλέψιμη πάντως», σημείωσε ο ίδιος.

«Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Μια συζήτηση στην οποία οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

Δεν θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.


Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του λέγοντας πως «έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής» σημειώνοντας πως «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κακοκαιρία Ελπίδα λέγοντας πως «εδώ και πολλές μέρες κακοκαιρία έθαψε οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη» περιγράφοντας μια κατάσταση για τους πολίτες «με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα ακόμη και σήμερα» κι έναν «εξαφανισμένο αυτές τις δύσκολες ώρες πρωθυπουργό».

Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε και για την πανδημία σημειώνοντας πως στην κυβέρνηση «αρνούνται να πάρουν μέτρα και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόνων» να πλήττει τους πολίτες. Τέλος σημείωσε ότι «η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση από άποψη δικαιωμάτων και δημοσιογραφικής ελεύθερίας» μιλώντας για «ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής».

Απαντώντας στον Αλέξης Τσίπρα ο παραβρισκόμενος υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα