Κυρώσεις των ΗΠΑ σε Ουκρανούς για παρέμβαση στις εκλογές του 2020

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν τη Δευτέρα κυρώσεις σε πολλά άτομα και οντότητες της Ουκρανίας, κατηγορώντας τους για παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ και ότι συνεργάστηκαν με έναν ρωσόφιλο Ουκρανό βουλευτή που συνδέεται με τις προσπάθειες των συμμάχων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλύψουν τι το μεμπτό ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον γιο του.

“Οι ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης που στοχεύουν Αμερικανούς πολίτες αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, ο οποίος υπήρξε στενός σύμμαχος του Τραμπ, αλλά την περασμένη εβδομάδα καταδίκασε τη βία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατηγόρησε επτά άτομα και τέσσερις οντότητες ότι εμπλέκονται σε ένα δίκτυο ξένης επιρροής που συνδέεται με τη Ρωσία και συνδέεται με τον Ουκρανό βουλευτή Andriy Derkach. Ο ρωσόφιλος βουλευτής δέχτηκε κυρώσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο, για κατηγορίες ότι προσπάθησε να παρέμβει στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ.

Η δράση παγώνει οποιαδήποτε αμερικανική περιουσία τυγχάνει να έχουν τα άτομα και οι εν λόγω οντότητες και γενικά απαγορεύει στους Αμερικανούς να συνεργάζονται μαζί τους.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται επιθετικά την ακεραιότητα των εκλογικών μας συστημάτων και διαδικασιών”, πρόσθεσε ο Μνούτσιν.

Η δράση ανακοινώθηκε εννέα μέρες πριν ο Τραμπ αποχωρήσει από το αξίωμα.

Σχετικά Νέα