Κυρώσεις σε 5 Ρώσους επέβαλαν οι ΗΠΑ – Αντίποινα προαναγγέλλει το Κρεμλίνο

Κυρώσεις σε πέντε Ρώσους που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανακοίνωσαν ότι επιβάλλουν οι αρχές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε κυρώσεις σε πέντε Ρώσους πολίτες και σε μια οντότητα κατά τη δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσής του. Τα άτομα στα οποία επιβλήθηκαν οι κυρώσεις είναι «υπεύθυνα για πρόσφατες σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξωδικαστικής δολοφονίας του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπορίς Νεμτσόφ και του βασανισμού και της δολοφονίας ανθρώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Δημοκρατία της Τσετσενίας».

Ο Νεμτσόφ, ο οποίος είχε εξέχοντα ρόλο στην αντιπολίτευση στον Πούτιν και ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης την εποχή του προέδρου Μπόρις Γέλτσιν, δολοφονήθηκε το 2015 με τέσσερις σφαίρες που δέχθηκε εξ επαφής ενώ βρισκόταν σε γέφυρα σε πολύ μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο.

«Θα ανταποκριθούμε με ανάλογα μέτρα», αντέδρασε η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κρίνοντας ότι «οι μη εποικοδομητικές αποφάσεις αυτού του είδους αντιβαίνουν στις θετικές προοπτικές των πρόσφατων ρωσοαμερικανικών συνομιλιών στο Σότσι».

Σήμερα αντέδρασε και το Κρεμλίνο σημειώνοντας ότι θα ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο και ότι τα αντίποινά του θα είναι συμβατά με τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας.

Σχετικά Νέα