Τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, συνάντησε ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος.
Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την παρουσία του υπουργού στις εργασίες της 107ης Συνόδου των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Ο Υπουργός, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Σπάρτη, ενώ ενημερώθηκε από το δήμαρχο για το κτιριακό πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου της Σπάρτης.
Ο υπουργός δήλωσε πρόθυμος να προχωρήσει η παρέμβαση στο Μουσικό Σχολείο, όπως το ίδιο πρόκειται να συμβεί και σε άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής (πρόγραμμα ”Μαριέττα Γιαννάκου”).
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προανήγγειλε την εκταμίευση κονδυλίων, ώστε, εκτός απ’ την επίλυση θεμάτων, όπως του Μουσικού Σχολείου της Σπάρτης, να βελτιωθούν πανελλαδικά και άλλες σχολικές εγκαταστάσεις.
Λίγη ώρα αργότερα, ο δήμαρχος Σπάρτης, συμμετείχε στην ξενάγηση του υπουργού Παιδείας στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, το οποίο κοσμεί την πόλη της Σπάρτης, καταγράφοντας την ιστορική διαχρονία του ευλογημένου καρπού.
Στις επισκέψεις αυτές παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Λακωνίας, ενώ στη συζήτηση για τα ζητήματα των σχολείων της Λακωνίας, παρευρέθηκε και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης.
Σχετικά Νέα
-
Ν.Ανδρουλάκης: Άστοχες οι δηλώσεις στελεχών περί συνεργασιών – Επιμένει στην αυτόνομη πορεία προς τις κάλπες
«Το ΠΑΣΟΚ έχει καθαρή απόφαση για αυτόνομη πορεία προς τις κάλπες», επανέλαβε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε.
-
Νίκος Ανδρουλάκης: Άστοχες οι δηλώσεις Γερουλάνου και Κατρίνη για συνεργασία με κόμματα της Αριστεράς
Την δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις Γερουλάνου και Κατρίνης περί συνεργασίας με κόμματα της.
-
Τ. Γιαννίτσης στο ΕΡΤNews: «Αν είχα διαφωνίες με το ΠΑΣΟΚ δεν θα αποδεχόμουν την πρόταση για υποψήφιος ΠτΔ»
«Στο ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν υπήρξα κομματικό στέλεχος, πλην όμως με τίμησε με θέσεις σε.
-
Βουλή: Έντονη αντίδραση από Μ. Θεμιστοκλέους και Άδ. Γεωργιάδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για διασώστες ΕΚΑΒ
Ολοκληρώθηκε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη επεξεργασία, του νομοσχεδίου του Υπουργείου.