Κυρ. Μητσοτάκης: Τρία νομοσχέδια μέχρι τις 10 Αυγούστου – Μέτρα για το Μάτι

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σε σχέση με το νομοθετικό έργο αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης απόψε αργά το βράδυ στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τα τρία πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης του που θα αφορούν :

-Στο επιτελικό κράτος,

-Στις άμεσες φορολογικές μειώσεις που ήδη έχει εξαγγείλει, δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση των 120 δόσεων,

-Στην αποκατάσταση της κυβερνησιμότητας των δήμων, την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια. Αυτά τα τρία νομοσχέδια θα έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή μάλιστα τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εθνική τραγωδία στο Μάτι θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες και ορισμένα συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πληγέντες και θα επιταχύνουν την αποκατάσταση της περιοχής.

Από την ομιλία του κ. Μητσοτάκη δε θα λείψει και η παρουσίαση του ιδεολογικού στίγματος της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τονίσει ότι τα σύνορα των ιδεολογικών διαφορών μετατοπίζονται και πλέον το νέο όριο μεταξύ συντήρησης και προόδου, είναι η ανάπτυξη.

“Με τη στασιμότητα τάσσονται τα κατεστημένα συμφέροντα, που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους στις νέες συνθήκες”, αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα θα περιγράψει τη στρατηγική της νέας διακυβέρνησης. “Η νέα κυβέρνηση δε θα μετρηθεί με τους αντιπάλους της, αλλά με τα προβλήματα. Η ΝΔ του 2019 δείχνει στους Έλληνες έναν πραγματικά καινούργιο δρόμο για την πρόοδο της χώρας. Αυτό θέλει η ελληνική κοινωνία και αυτός είναι ο ρόλος της”, αναμένεται να σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Νέα