Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος μου η στήριξη των δημιουργών που ζουν από τα πνευματικά δικαιώματα

Βασικός στόχος είναι η στήριξη του τραγουδιού και των χιλιάδων δημιουργών που ζουν από τα πνευματικά δικαιώματα δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δημόσια έκκληση να καταβάλουν οι επιχειρηματίες το τίμημα που προβλέπει ο νόμος, ως οφείλουν.

Δηλώνοντας έκπληξη για την ανακοίνωση του σωματείου και την ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με επιστολή του, διασαφηνίζει μια φράση που -όπως ο ίδιος αναφέρει- ίσως παρεξηγήθηκε.

Αναλυτικά, η επιστολή του προς το το Σωματείο «ΑΣΜΑ»:

«Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.

Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων».

Σχετικά Νέα