Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ακολουθεί ταξική πολιτική, υπερφορολογεί την μεσαία τάξη

Μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες, με πολλές προσωπικές αναφορές, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του Alpha «Happy Day».

Ο κ. Μητσοτάκης μακριά από το στενό πολιτικό πρωτόκολλο μίλησε μεταξύ των άλλων για την οικογένειά του, το χρόνο που περνάει με τα παιδιά και τη σύζυγό του αλλά και τις προσωπικές του συνήθειες.

«Οι εκλογές είναι πάντα κουραστικές αλλά είναι μία δημιουργική διαδικασία. Παίρνεις ενέργεια και δίνεις ενέργεια. Θα αγωνιζόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή να μας εμπιστευθούν οι πολίτες. Ξέρουμε ότι θα έχουμε και δεύτερο ημίχρονο μέχρι τον Οκτώβριο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ σε μία από τις ελάχιστες πολιτικές αναφορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώ σχολίασε και την επιλογή της κυβέρνησης να δώσει την λεγόμενη 13η σύνταξη.

«Μας έχει πει η κυβέρνηση ότι ακολουθεί ταξική πολιτική, μας έχει πει ο κ. Τσακαλώτος ότι φορολόγησε την μεσαία τάξη για να μπορεί να έρχεται προεκλογικά για να μοιράσει κάποια επιδόματα. Κανείς συνταξιούχος δε θα αλλάξει την ψήφο του επειδή πήρε επίδομα. Αν δεν μεγαλώσει η πίτα, αν δεν αλλάξει η οικονομία για να μοιράσουμε το πλεόνασμα τότε δεν προχωράμε μπροστά», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικές αναφορές έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει σε σχέση με την οικογένεια και το ρόλο της μητέρας. «Κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Θα δώσω ένα κουπόνι αξίας 180 ευρώ για να πηγαίνουν τα παιδιά εκτός δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών. Θέλουμε να δώσουμε την δυνατότητα σε βρεφοκόμους να υποστηρίζουν στα σπίτια τα παιδιά. Θα δώσουμε 2.000 ευρώ για νέο παιδί που θα έρχεται στη ζωή», τόνισε, παρουσιάζοντας και τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα πάρει εφόσον εκλεγεί στη διακυβέρνηση της χώρας.

«Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ θα αφορά στην οργάνωση του κράτους, αμέσως μετά θα αφορά στην φορολογική μεταρρύθμιση, θα υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις για την παιδεία, θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και θα υπάρχουν παρεμβάσεις στην μείωση της γραφειοκρατίας», σημείωσε.

«Εύχομαι το αποτέλεσμα να είναι τέτοιο για να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις. Δεν αντέχει η χώρα μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα άφησε αιχμές και για την πρόσφατη υπόθεση με τις διακοπές του πρωθυπουργού σε σκάφος, χωρίς όμως να κατονομάσει τον κ. Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει τοίχος μεταξύ δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, πρέπει οι πολίτες να ξέρουν το τί κάνει ο πολιτικός. Ναι, πρέπει ο πολίτης να ξέρει που ο πολιτικός κάνει διακοπές. Κρίνεται ο πολιτικός και για αυτό που κάνει«, τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην περίοδο που δεν ήταν μαζί με την σύζυγό του. «Δεν πιστεύω ότι άμα το γυαλί ραγίσει δεν ξανακολλάει. Είμαστε ξανά μαζί, πιο ώριμοι και οι δύο. Δεχθήκαμε και οι δύο τα σφάλματά μας. Με την Μαρέβα γνωριστήκαμε πριν από 26 χρόνια στο πανεπιστήμιο. Πάλεψε πολύ για την εταιρεία της. Παλεύει να στήσει την δουλειά της. Είναι πάρα πολύ τρυφερός άνθρωπος και γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει κόσμο, προσπαθεί να κρατήσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη«, είπε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την σχέση που είχε τόσο με τον πατέρα του όσο και με την μητέρα του.

«Η μητέρα μου έφυγε δεκαπέντε χρονών με πολυομυελίττιδα και πήγε στην Αμερική. Έμεινε τρία χρόνια στο γύψο. Της είχαν πει μην κάνεις παιδιά και έκανε τέσσερα. Έμεινε σε καροτσάκι. Έδωσε ένα μεγάλο αγώνα για τα ζητήματα που απασχολούσαν τα άτομα με αναπηρία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Νέα