Κυρ. Μητσοτάκης για μακεδονικά προϊόντα: Ανοιχτό το βέτο, ειδικά για τα εμπορικά σήματα

Συγκεκριμένο πλαίσιο προστασίας των μακεδονικών προϊόντων μέσα από ένα πλέγμα κινήσεων πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με παραγωγικούς φορείς της πόλης στην Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη:

– Οργανωμένης επικοινωνιακής στρατηγικής για το brand Μακεδονία, το οποίο όπως είπε δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε.

– Καταχώρηση εμπορικών σημάτων σε εθνικό επίπεδο.

– Προστασίας των προϊόντων προέλευσης με σύνταξη νέων φακέλων για νέες κατηγορίες ειδικά για την στήριξη των μακεδονικών προϊόντων

– Της τοποθέτησης του GR δίπλα στα μακεδονικά προϊόντα

– Επίσπευσης του χρονοδιαγράμματος της διμερούς επιτροπής για αυτές τις διαφορές.

«Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις δικές μας δυνατότητες για να υπερασπιστούμε τα εμπορικά και οικονομικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα επιζητεί καλές σχέσεις με την γειτονική χώρα, η μη επίλυση του ζητήματος του ονόματος δεν μας εμπόδισε να έχουμε καλές εμπορικές σχέσεις. Η συμφωνία μας υποχρεώνει να συναινέσουμε σε διαδικασία ένταξης σε ΕΕ. Υπάρχουν όμως 35 κεφαλαία και η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο να προβάλλει βέτο, ειδικά στα κεφαλαία για τα εμπορικά σήματα. Δεν πρόκειται να παρατήσουμε τις επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας» ξεκαθάρισε ο κ.Μητσοτάκης.

Σχετικά Νέα