Κυρ. Μητσοτάκης: Είμαστε υπερήφανοι που το ΕΛΚ υποστηρίζει τη ΝΔ

«Σας καλωσορίζω στον ιστορικό τόπο, εδώ που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη συμφωνία προσάρτησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ», είπε ανοίγοντας την ομιλία του στο Ζάππειο για την παρουσίαση του υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε υπερήφανοι για το ΕΛΚ που υποστηρίζει τη ΝΔ και τη χώρα μας. Σε ένα πολύ ταραχώδες ευρωπαϊκό ταξίδι γινόμαστε ισχυρότεροι μαζί σας κι εσείς μαζί μας. Εμείς στη ΝΔ είμαστε από τους πρώτους που πιστέψαμε στο ΕΛΚ ενάντια σε όλες τις ιδέες της Αριστεράς όταν ήταν πολύ ευαίσθητη η Δημοκρατία μας. Πολεμήσαμε ενάντια στον λαϊκισμό τόσα χρόνια και τώρα είμαστε έτοιμοι να τους κατατροπώσουμε» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε πως «πολεμάμε για αυτές τις εκλογές όχι μόνο για να αλλάξουμε την Ελλάδα αλλά και να προσφέρουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον. Είμαστε βέβαιοι ότι εσύ Μάνφρεντ Βέμπερ θα ηγηθείς της Ευρώπης».

 

«Οπως και τότε έτσι και τώρα η Ευρώπη τιμά την Ελλάδα και η Ελλάδα τιμά την Ευρώπη. Εχει λοιπόν διπλό συμβολισμό η αποψινή μας συνάντηση», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη λέγοντας πως «πρέπει να ανταποκριθεί στο όραμα των λαών για μια δίκαιη ανάπτυξη, για μια Ευρώπη που δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο. Η Ευρώπη θα πρέπει επίσης να διαχειριστεί τις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις εμείς στο ΕΛΚ έχουμε μια πυξίδα. Θέλουμε την Ευρώπη της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μια Ευρώπη που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή γιατί αυτό είναι το θεμέλιο της πολιτικής της ισχύος. Μόνο μια Ευρώπη ενωμένη θα διεκδικήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των συνόρων μας και την επόμενη μέρα θα διεκδικήσουμε με τη στήριξη του Μάνφρεντ Βέμπερ τους αναγκαίους πόρους».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για ψέματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

«Τον τελευταίο καιρό ο κ. Τσίπρας δεν λέει ψέματα μόνο για ελληνικά θέματα αλλά και για τα ευρωπαϊκά. Είναι ντροπή να στοχοποιεί τον Μάνφρεντ γιατί είχε αντιταχθεί στον τυχοδιωκτισμό του. Οσα ψέματα και να πει όμως ο κ. Τσίπρας η αλήθεια υπάρχει». Και συνέχισε λέγοντας πως «οι Ελληνες έχουμε λόγο να θέλουμε να βρεθεί στην κορυφαία θέση στην Ευρώπη ένας σύμμαχος της Ελλάδας» αναφέροντας το παράδειγμα ότι «ο Μάνφρεντ τάσσεται υπέρ της προστασίας των ελληνικών συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης».

 

«Στο μήνα που μεσολαβεί από τώρα μέχρι τις ευρωεκλογές η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ακόμα χειρότερη. Θα ακουστούν κι άλλα ψέμματα όπως είμαι σίγουρος ότι θα αναβιώσει το σύνθημα ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ομως στη Δημοκρατία κανείς δεν τελειώνει. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να τελειώσουμε κανέναν. Εμείς κοιτάμε μπροστά και ξεκινάμε το ταξίδι με όλους τους Ελληνες όχι μόνο αυτούς που θα μας στηρίξουν αλλά κι αυτούς που δεν θα μας στηρίξουν. Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα το αισθάνονται όλοι οι Ελληνες. Η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια νέα πορεία με τον Μάνφρεντ στην πρώτη γραμμή ως τον επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. ΝΔ και ΕΛΚ πάμε μαζί για μια μεγάλη νίκη την 26 Μαϊου», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βέμπερ: Θα παλέψουμε έναντια στους εθνικιστές 

Από την πλευρά του ο κ. Βέμπερ επέλεξε την Αθήνα για την ομιλία-ορόσημο της τελικής φάσης της καμπάνιας του και την κοινή εμφάνιση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη – συμβολική και της ταύτισης της ατζέντας του ΕΛΚ με αυτήν της Ν.Δ. σε πολλά σημεία.

«Όταν μιλάμε για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη στο μυαλό όλων έρχεται η Αθήνα και η Ευρώπη, επειδή εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία», δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βέμπερ.

 

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η έλευση μεταναστών στην Ευρώπη έχει μειωθεί κατά 5%. Στο θέμα του Brexit η Ευρώπη είναι ενωμένη. Εμείς το ΕΛΚ κάναμε τη δουλειά μας και οι Ευρωπαίοι μπορούν να μας εμπιστεύονται. Αυτή είναι η Ευρώπη του σήμερα και οι Χριστιανοδημοκράτες την εδραίωσαν. Το 2019 θα παλέψουμε έναντια στους εθνικιστές που θέλουν να καταστρέψουν το όραμα της Ευρώπης».

«Αίτημα όλων των Ευρωπαϊκών πολιτών ο έλεγχος των Συνόρων. Θέλουμε να  προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να πάμε πολύ πιο γρήγορα και να  ξεδιπλώσουμε την ομπρέλα της Frontex», πρόσθεσε.

O κ. Βέμπερ επανέλαβε το στοίχημα μια ενωμένης και αλληλέγγυας Ευρώπης, χωρίς λαϊκισμούς και εθνικισμούς. «Η Βαυαρία είναι η πατρίδα μου, η Γερμανία η χώρα μου και η Ευρώπη το  μέλλον μου, και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λαϊκιστή να καταστρέψει αυτό  το όνειρο. Δύναμη σημαίνει ενότητα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ακόμη, ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το ΕΛΚ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές και ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η εικόνα από το Ζάππειο μεταδίδεται σε όλη την Ευρώπη, ενώ οι προδιαγραφές της διοργάνωσης και της παραγωγής είναι υψηλές και για όσους γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, θυμίζουν το συνέδριο του ΕΛΚ που έγινε στο Ελσίνκι τον περασμένο Νοέμβριο –με ενυπωσιακά βίντεο και οπτικά εφέ– και έδωσε το χρίσμα στον κ. Βέμπερ να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν. Παραπέμπει, όμως, και σε μια εικόνα νίκης, καθώς είναι σαφές ότι η κεντροδεξιά πολιτική οικογένεια συνομιλεί και αντιμετωπίζει τον κ. Μητσοτάκη ως εν αναμονή πρωθυπουργό.

kathimerini.gr

Σχετικά Νέα