Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα υποκύψουμε σε νέα «δώστα όλα»

Το μήνυμα ότι η κοινωνική φροντίδα μέσω της στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μια από τις όψεις της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι πολίτες βλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι δίπλα τους αλλά «δεν θα υποκύψουμε στα νέα “δώστα όλα” και στον λαϊκισμό», προσθέτοντας ότι υπάρχει δημοσιονομικό απόθεμα ύψους ενός δισ. ευρώ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Τόνισε ότι η χώρα παραμένει σταθερή τροχιά σε μια περίοδο διεθνούς αναταραχής ενώ αναφέρθηκε στον κρατικό προϋπολογισμό που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή πριν λίγες ημέρες.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία, προβλέπεται τριπλάσια ανάπτυξη, ενώ αποκλιμακώνεται η ανεργία. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, όμως η εθνική οικονομία αντιστέκεται και αυτό μας επιτρέπει να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πολιτών» είπε ενώ αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει ήδη προβεί η κυβέρνηση: Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση κατώτατου μισθού και αυξήσεις στις συντάξεις, είναι μερικές από τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουμε κάνει για τη στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως γίνονται παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ προανήγγειλε και βοήθεια προς τον πρωτογενή τομέα. «Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Κοπιάζουμε αλλά προσπαθούμε να μην κομπιάζουμε. διεμήνυσε και τόνισε ότι «Θα δοθούν και έκτακτες επιδοτήσεις για ενέργεια και ακρίβεια αν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα